Expertisecentrum Bloei

Coaching bij disbalans IQ en SEO

Hoe help je leerlingen met een disbalans tussen IQ en SEO?

Anti-sociaal gedrag, hyperactief en ongeconcentreerd, ongemotiveerd, extreem aandacht vragen, of zich juist terugtrekken. Sommige kinderen met een hoog IQ maar met een lage sociaal emotionele ontwikkeling lopen vast in hun leven, op school en/of buiten school. Op De Zonnebloemschool worden deze leerlingen al vele jaren opgevangen in zogeheten structuurgroepen. In een workshop geven Griet de Jong en Marieke Stolte informatie over hoe zij hebben geleerd om deze leerlingen met een disbalans tussen IQ en SEO te helpen.

Ze hebben beiden veel expertise op dit terrein opgebouwd. Voor De Zonnebloemschool werkte Griet de Jong twintig jaar op de Witakkerschool; een ZMOK school met daarbij het medisch kinderhuis Mooi Gaasterland. Marieke Stolte heeft gewerkt in het reguliere basisonderwijs en het speciaal onderwijs. Daarna heeft zij op een zorgboerderij gewerkt, waar thuiszitters de stap van thuis naar school leren maken om vervolgens samen op zoek te gaan naar een passende onderwijsplek.

Vooral voor docenten en IB’ers in het reguliere onderwijs hebben Griet en Marieke een workshop ontwikkeld, waarin zij hun kennis overdragen. Hoe herken je leerlingen met die disbalans tussen IQ en sociaal emotionele ontwikkeling, die dreigen vast te lopen. Vaak zijn het kinderen die in grotere groepen niet opvallen. Marieke en Griet reiken materialen en instrumenten aan voor een goede interactionele benadering voor sociale problemen op school. Waaronder vijftig tips om met de leerling in verbinding te blijven. Het verhaal wordt ondersteund met diverse praktijkvoorbeelden, veel beeldmateriaal, een vragenlijst en een handleiding, passend bij uw vraag.

Nieuwsgierig wat Marieke Stolte en Griet de Jong voor u kunnen betekenen? Neem contact op met ons Expertisecentrum!

Aanspreekpunten Nicole Bodewitz en Karen Deinum
Experts Marieke Stolte en Griet de Jong
ExpertiseHoog IQ, lage sociaal emotionele ontwikkeling
KostenDe kosten worden berekend op basis van maatwerk

De experts van Expertisecentrum Bloei

Marieke Stolte

Leerkracht en expert bij disbalans IQ en SEO

Mail

Griet de Jong

Leerkracht en expert bij disbalans IQ en SEO

Nicole Bodewitz

Coördinator BLOEI Mail

Karen Deinum

Coördinator BLOEI Mail