Expertisecentrum Bloei

Wij hebben de expertise en de faciliteiten

Technieklessen: leuk en leerzaam

In verschillende rondes langs verschillende technieken. Leren afmeten, aftekenen en dat je eigen vensterbankhuisje zagen van hout. In de weer met elektriciteit: Een poppenhuis voorzien van verlichting en een heuse bel! Of van een koperen plaatje, die je zelf afgetekend en geknipt hebt, een sleutel hanger maken. Uiteraard met je eigen naam erin geslagen. Ook dát mag je zelf proberen. Of leren hoe je je eigen band kunt plakken? Ook dat kan je leren. Hoe leuk is dat? En hoe leerzaam is dat?

Baukje de Boer van Expertisecentrum BLOEI verzorgt deze boeiende en leerzame technieklessen op Het Esveld aan de Espelerweg in een ruim leslokaal (een speciaal daarvoor ingerichte loods!) met alle benodigde materialen en apparatuur. U hoeft zelf niet te investeren in een ruimte voor technieklessen, in faciliteiten, in het opleiden van docenten techniek.

Hoe werkt het? U geeft aan wat het doel van de techniekles moet zijn en komt zelf met maximaal acht leerlingen naar Het Esveld. Daar verzorgt Expertisecentrum BLOEI de techniekles van een uur of anderhalf uur, net wat u wilt. Met de handen bezig zijn, oplossingen zoeken en vinden voor problemen, materialen leren kennen, inzichten opdoen, creatief bezig zijn: onze ervaring is dat de kinderen er helemaal blij van worden. ,,Kan ik ook naar deze school’’, roepen sommige jongens en meisjes enthousiast aan het einde van onze techniekles….

Technieklessen worden steeds belangrijker. Onze samenleving schreeuwt om technisch goed geschoolde medewerkers. In de Noordoostpolder, met een bloeiende maakindustrie, is dit ook zeker het geval.

Neem contact op met Expertisecentrum BLOEI en ga dit techniekavontuur aan!

Aanspreekpunten Nicole Bodewitz en Karen Deinum
Experts Baukje de Boer
ExpertiseTechnieklessen
KostenDe kosten worden berekend op basis van maatwerk

De experts van Expertisecentrum Bloei

Baukje de Boer

Expert in het overbrengen van technische kennis aan de (basisschool)leerling

Nicole Bodewitz

Coördinator BLOEI Mail

Karen Deinum

Coördinator BLOEI Mail